Rør gær i kartoffelvand i en stor skål. Lad stå i 10 minutter for at opløses.
Tilsæt 7 dl mel, rør rundt med en træske. Dæk til med et håndklæde og lad stå ved stuetemperatur natten over, indtil dejen er gæret.
Opvarm mælk i en gryde eller mikroovn, indtil der kommer små bobler på overfladen; tilsæt sukker, smør og salt. Afkøl til en varm temperatur.
Bland mælk med gærblandingen. Rør og hæld 14 dl mel i, rør dejen i 10 minutter.
Tilføj rosiner; Ælt dagen på en meldrysset overflade til dejen er elastisk og glat. Kom dejen i en let olieret skål. Dæk med et håndklæde og lad hæve ved stuetemperatur, indtil dejen er fordoblet i størrelse, cirka 1 til 1 1/2 time.
Indstil ovnen til 175 grader.
Form dejen til to brød. Læg i smurte pander 22x12 cm.
Bag i 1 time eller indtil brødene er gyldenbrune og brødet lyder hult, når der bankes på dem. Afkøl i panderne i 15 minutter; læg på en rist for at køle helt af. For en blød skorpe pensles toppen med vand og drysses let med sukker over brødene.