preloader
banner

Bag med Sun-Maid

Rosinbrød

  • Forberedelsestid 10 Timer
  • Tilberedelsestid 1 Timer
  • Portioner 2 brød

Ingredienser

  • 368 g Sun-Maid soltørrede rosiner fra Californien
  • 1 pakke (7 g) gær
  • 1,2-2,4 dl kartoffelvand (vand brugt til kogning af kartofler, afkølet til lunken temperatur)
  • 21-22 dl mel
  • 2,4 dl mælk
  • 3 spsk sukker
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk salt

Fremgangsmåde

  • 1

    Rør gær i kartoffelvand i en stor skål. Lad stå i 10 minutter for at opløses.

  • 2

    Tilsæt 7 dl mel, rør rundt med en træske. Dæk til med et håndklæde og lad stå ved stuetemperatur natten over, indtil dejen er gæret.

  • 3

    Opvarm mælk i en gryde eller mikroovn, indtil der kommer små bobler på overfladen; tilsæt sukker, smør og salt. Afkøl til en varm temperatur.

  • 4

    Bland mælk med gærblandingen. Rør og hæld 14 dl mel i, rør dejen i 10 minutter.

  • 5

    Tilføj rosiner; Ælt dagen på en meldrysset overflade til dejen er elastisk og glat. Kom dejen i en let olieret skål. Dæk med et håndklæde og lad hæve ved stuetemperatur, indtil dejen er fordoblet i størrelse, cirka 1 til 1 1/2 time.

  • 6

    Indstil ovnen til 175 grader.

  • 7

    Form dejen til to brød. Læg i smurte pander 22x12 cm.

  • 8

    Bag i 1 time eller indtil brødene er gyldenbrune og brødet lyder hult, når der bankes på dem. Afkøl i panderne i 15 minutter; læg på en rist for at køle helt af. For en blød skorpe pensles toppen med vand og drysses let med sukker over brødene.