Bland safranen i det smeltede smør. Lad stå i 30 minutter for at identificere smagen.
Opvarm mælk, lad det simre og tag derefter af varmen. Rør smeltet smør, sukker og salt i. Hæld i en skål og lad det køle af, indtil det er fingervarmt. Bland gær i og lad stå i 10 minutter.
Rør 8,2 dl mel i gærblandingen. Rør dejen, indtil den er godt blandet. Tilsæt nok resterende mel til at danne en blød dej, der ikke klæber til skålen. Dejen skal være blød, men ikke for klistret.
Kom dejen i en stor, smurt skål og dæk med et håndklæde. Lad dejen hæve en times tid, så den bliver dobbelt så stor.
Tag op og ælt dejen to eller tre gange på en meldrysset overflade. Del dejen og form til 1,5 cm lange dejstykker. Form dejstykkerne til S-forme, læg dem på en bageplade. Dæk med et håndklæde og lad hæve i 30 minutter, indtil bollerne er dobbelt så store.
Indstil ovnen til 190 grader.
Pensl bollerne med æggehvide og læg en rosin i hvert hjørne af hver S-formet bolle.
Bages i ovnen, indtil bollerne er gyldenbrune, cirka 15-18 minutter. Klar!